Játra Čchao - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg vepřových jater, 1 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 1 lžíce oleje, 10 dkg špenátu nebo zelí, 3 stroužky česneku, 5 dkg máčeného jidášova ucha,
Záliv:: 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce vývaru, 1/2 lžičky wei-su, 1 špetka moučkového cukru, sůl
Opraná vepřová játra nakrájíme na plátky, mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu. Plátky orestujeme v malé dávce rozpáleného oleje. Asi po minutě přidáme očistěné a oprané listy špenátu, které lze nahradit i spařeným hlávkovým zelím. Za stálého míchání na prudkém ohni přidáme tenké plátky česneku a krájené máčené černé houby. Zalijeme připraveným zálivem a restujeme až do malého množství šťávy, která se má oddělovat od tuku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka