Chanfaina - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg vepřových jater, 1 sklenka bílého vína, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 4 listy čerstvé máty peprné, 1 lžička zelené petrželky, 4 kuličky celého pepře,  špetka kmínu, mletá paprika, mletá skořice, 2 lžíce oleje, 1 sklenka vývaru, 1.5 lžíce strouhanky, citrón, sůl
Pokrájená játra s pepřem dusíme doměkka na víně. Pak rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli a česnek doskleněna, přidáme koření, játra, mátu, zalijeme vývarem a zasypeme strouhankou. Dusíme pět až deset minut. Osolíme, obložíme plátky citrónu a podáváme s chlebem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka