Dušená kuřecí srdíčka - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg kuřecích srdíček, 1 bobkový list, tymián - větvička, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1/8 l červeného vína, 1 cibule (nebo 5x víc šalotek), 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce kečupu, 1 lžička hořčice, 1/2 kostky bujónu (masox), sůl, mletý pepř, hladká mouka
Srdíčka nakrájíme, osolíme (opatrně - polévková kostka je slaná) a opepříme. Nakrájenou cibuli opečeme na rozkrájené slanině a na másle (máme-li šalotky, opečeme je vcelku), přidáme srdíčka, bobkový list, tymián, polévkovou kostku, červené víno. Dusíme doměkka. Podle potřeby zahustíme troškou mouky rozmíchané ve vodě. Nakonec ochutíme kečupem, hořčicí a petrželkou. Podáváme s rýží nebo s rohlíkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka