Domácí játrová paštika - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg vepřového plecka (i tučnějšího), 1 kg vepřových jater (i drůbežích, králičích), sůl, 2  cibule, 10 dkg slaniny, 3 lžičky paštikového koření, 2  vejce, 33 dkg mandlí (podle chuti)
Vařené umleté maso smícháme s mletými syrovými játry (část lze i usekat nahrubo), osolíme, promícháme se strouhanou cibulí, slaninou nakrájenou na kostičky, kořením a ušlehanými vejci. Důkladně promícháme a plníme do zavařovacích sklenic s víčky s červenou těsnící vložkou. V páře vaříme 1,5 hodiny. Uvařenou paštiku necháme vychladnout a pak krájíme. Nechceme-li zavařovat, pak je možné paštiku uvařit i v umělém střevě na tlačenku - dobře zavázaném, nejlépe 2x. Paštika nabude, proto ani sklenice, ani umělé střevo příliš neplníme. Podle chuti je možno do paštiky vmíchat i oloupané hrubě pokrájené mandle.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka