Cajunská kuřecí játra - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg kuřecích jater, 3 lžíce oleje, 4 lžíce hladké mouky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 15 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 1 lžíce másla, 1 lžíce octa, 1 lžička sójové omáčky, 1 stroužek česneku rozdrcený, 1 lžička tymiánu, 1/2 lžičky chilli, mletý pepř, sůl
V misce smícháme játra se solí, pepřem, chilli kořením, tymiánem, česnekem, sójovou omáčkou, octem a lžičkou oleje. Přikryjeme a necháme v ledničce marinovat alespoň 1 hodinu. Játra vyndáme, necháme okapat a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji játra osmažíme. Hotová játra vyndáme a držíme v teple. Do pánve dáme cibuli a osmahneme ji do zlatova. Přidáme žampióny a marinádu a vaříme 2 minuty. Přidáme játra a máslo, přikryjeme pokličkou a dusíme 5 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka