Brzlík dušený s žampióny a vínem - recept cpt. Cooka
1 porce:  15 dkg brzlíku, 3 dkg másla, 5 cl přírodního bílého vína, 10 cl vývaru z masa, 5 dkg žampiónů, 10 cl čerstvé smetany, 1.5 dkg rýžového škrobu (nebo pšeničného), sůl, mletý bílý pepř, citrónová šťáva
V malém kastrolku z nerezového materiálu se na másle podusí opláchnutý, na kousky rozsekaný brzlík, zapráší trochou pšeničného nebo rýžového škrobu, zalije trochou silného nemastného vývaru z masa a bílým přírodním vínem, osolí a opepří. Za občasného lehkého promíchání se vše uvede do varu. Jakmile se směs vaří, přidají se žampióny nakrájené na plátky a ponořené na chvíli do citrónové šťávy, lehce se promíchá, přikryje pokličkou a nechá 30-60 minut pomalu dusit. Krátce před podáváním se pokrm zjemní čerstvou smetanou (musí být přiměřeně hustý).
Předkládá se velmi horký. Může se také podávat ve větší lodičce nebo kokotce z křehkého slaného těsta. Vhodnou přílohou jsou toasty z bílého chleba nebo dušená rýže.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka