Pečený králík na koření - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg králíka, 2 dkg slaniny, 3 zrnka celého pepře, sůl, 2 zrnka nového koření, 2 stroužky česneku, majoránka, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 cibule, citrónová šťáva, 3 dkg tuku
Maso protkneme slaninou. Česnek rozetřeme, pepř a nové koření roztlučeme, přidáme majoránku, kmín, nastrouhanou cibuli, citrónovou šťávu a sůl. Touto kaší potřeme králíka, kterého pokapeme tukem, zabalíme do alobalu a necháme v chladu přes noc proležet. Pečeme v troubě, za 30 minut jej vyndáme z alobalu a dáme zpět do pekáče, přidáme vypečenou šťávu a upečeme doměkka.
Příloha: rýže a zeleninový salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka