Marinovaný smažený králík - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 králík, trochu polohrubé mouky, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení,
Marináda: 1 středně velká cibule, 3 stroužky česneku, špetka máty peprné, 1/2 lžičky mletého pepře, špetka hřebíčku (tlučeného), 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky karí koření, 1 lžíce octa, sůl
Příprava marinády: všechny přísady smícháme na pastu. Očištěného mladého králíka rozdělíme na porce, potřeme pastou a necháme několik hodin, případně do příštího dne, uležet. Pak maso poprášíme moukou, obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje. Hotové porce klademe na papírové ubrousky k odkapání. Podáváme se zeleninovým nebo bramborovým salátem a zdobíme dílky citrónu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka