Marinovaný smažený králík - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  králík,  trochu polohrubé mouky, 2  vejce, strouhanka, olej na smažení,

Marináda: 1 středně velká cibule, 3 stroužky česneku,  špetka máty peprné, 1/2 lžičky mletého pepře,  špetka hřebíčku (tlučeného), 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky karí koření, 1 lžíce octa, sůl

Příprava marinády: všechny přísady smícháme na pastu. Očištěného mladého králíka rozdělíme na porce, potřeme pastou a necháme několik hodin, případně do příštího dne, uležet. Pak maso poprášíme moukou, obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje. Hotové porce klademe na papírové ubrousky k odkapání. Podáváme se zeleninovým nebo bramborovým salátem a zdobíme dílky citrónu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka