Králík v červeném zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  zadní díl králíka, 2  cibule, 2 dkg slaniny, 1/2 hlávky červeného zelí, 1/2 lžičky kmínu,  špetka majoránky, 1 kyselé jablko, 3 dkg polohrubé mouky, ocet, sůl
Králíka rozdělíme na porce, sádlo vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmažíme na sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme maso, osmažíme, podlijeme vývarem a dusíme 25 minut. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, hrubě nastrouhané jablko, přidáme kmín, ocet a sůl. Dusíme pod poklicí doměkka. Maso vyjmeme, zelí zaprášíme moukou a povaříme. Dochutíme solí a octem a králíka vrátíme k zelí a prohřejeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka