Králík po židlochovicku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  králík, 15 dkg másla, 2  mrkve, kousek celeru, 15 dkg zeleného hrášku, 1 lžíce mleté papriky, 2 dl smetany, 3  cibule, 10 dkg šunky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kečupu, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl
Králíka naporcujeme a osolíme. Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, podlijeme vývarem z mrkve a celeru (které jsme uvařili zvlášť ve vodě). Přidáme koření, kečup a do tohoto základu vložíme porce králíka. Podusíme doměkka, pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Omáčku provaříme, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, šunku, vložíme hrášek a dochutíme. Vhodnou přílohou jsou jemné knedlíky nebo rýže.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka