Králík po cikánsku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  králík, 2 lžíce vepřového sádla, 1 lžička mleté papriky, 3  feferonky, sůl, 20 dkg moravské klobásy, 1 sklenka sterilovaného leča, 10 dkg slaniny, 4  brambory, 1  pórek
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Část slaniny, asi polovinu, nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek, nasekané feferonky, krátce podusíme, přidáme mletou papriku, podlijeme a do vařícího základu vložíme naporcovaného králíka. Dusíme téměř doměkka. Asi 20 minut před dokončením vložíme na plátky nakrájenou klobásu a syrové brambory, vše zalijeme lečem a necháme v troubě dopéci doměkka. V průběhu pečení přeléváme králíka výpekem. Hotového králíka podáváme přelitého směsí, ve které jsme ho připravovali. Zdobíme jemně sekaným pórkem. Vhodná příloha je černý chléb nebo opečené brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka