Králík na zeleném pepři - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg králíka, 4 cibule, 1 stroužek česneku nebo sušený, sůl, 4 lžičky zeleného pepře, 1 dl oleje
Na oleji zpěníme hrubě nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, uložíme na ni do kastrolu porce králíka, osolíme, posypeme sušeným česnekem (nebo potřeme lisovaným), posypeme zeleným pepřem. Zmírníme oheň a pod pokličkou velmi pomalu dusíme za stálého obracení masa až do jeho změknutí. Podléváme nepatrně, jen tehdy, když se úplně vysmahne šťáva. Hotové porce masa překryjeme cibulovým základem s pepřem a podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.
Obměny: Měkké maso podlijeme několika lžícemi smetany a můžeme je podávat i s knedlíkem. Nebo můžeme ke konci dušení přidat lžíci rajského protlaku, rozmíchaného ve sklence vody, nebo 2 lžíce bílého vína.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka