Králík na bílém víně s žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  králík, 2 lžíce másla, 2 lžíce cibule, 1.5 lžíce hladké mouky, 1 dl bílého vína, 1 dl vody, sůl, mletý pepř, máta peprná, zelená petrželka, estragon, majoránka, tymián, bazalka, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo 4 velká rajčata, 1/4 kg žampiónů
Bylinky dáme jen podle možnosti a podle obliby. Vyvaříme je v troše vody, které pak používáme k podlévání. Odblaněného králíka nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a na másle po obou stranách opečeme. Přidáme drobně usekanou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme a podlijeme vínem. Později podléváme odvarem bylinek. Maso častěji obracíme. Později přidáme rajčatový protlak, nesmí však chuťově převládat. Asi 1/4 hodiny před ukončením přidáme na plátky nakrájené žampióny opečené na másle nebo na oleji a podusíme společně.
Příloha: jemný knedlík vařený v ubrousku, žemlový slaný nákyp, saláty nebo dušená zelenina

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka