Králičí kýty v jemné omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 králičí kýty, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 dl bílého vína, 2 žloutky, 1 šálek smetany, sůl, špetka tymiánu, citrón
Maso vykostíme, kosti přesekneme a vyvaříme na vývar k podlévání společně se zeleninou a cibulí. Na polovině másla podusíme na kostky nakrájené odblaněné maso, osolíme a podléváme vývarem. Ze zbytků másla uděláme světlou jíšku, zalijeme odvarem a vymícháme do hladka. Přidáme jíšku k masu a společně dusíme, až maso změkne. Po odstavení z ohně přimícháme ve smetaně rozkvedlané žloutky, ochutíme citrónovou šťávou. Podle obliby můžeme přidat špetku strouhané kůry z dobře omytého citrónu.
Příloha: jemný knedlík, nočky nebo těstoviny
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka