Králičí krokety - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg králíka (dušeného masa bez kostí), 3 dkg salámu, 1.5 dkg másla, 1.5 dkg hladké mouky, 1 dl mléka, 1 žloutek, 1/2 žemle, 1 vejce, strouhanka, sůl, petržel, muškátový květ, mletý pepř, tuk
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a trochou šťávy z masa, rozšleháme, uvaříme hustou omáčku. Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou, po prosáknutí žemli rozmělníme. Maso a salám nakrájíme na kostičky a s petrželkou, lžící strouhanky, žloutkem, kořením a solí vmícháme do prochladlé omáčky. Uděláme válečky, obalíme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách osmažíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka