Irský králík - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 rozporcovaný králík, 4 plátky slaniny, 6 lžic hladké mouky, 15 dkg žampiónů nakrájených na polovinu, 1/2 l černého piva, 1 lžička tymiánu, 1 bobkový list, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce vody, 1 lžíce škrobové moučky, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
Slaninu opečeme do křupava. V hlubokém talíři smícháme mouku, papriku, sůl a pepř a ve vzniklé směsi obalíme jednotlivé porce králíka. Králíka opečeme na pánvi na tuku ze slaniny po všech stranách, asi 15 minut. Přidáme žampióny, cibuli, tymián a bobkový list, zamícháme a přilijeme pivo. Navrch dáme slaninu, přivedeme k varu, plamen snížíme na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 1 hodinu. Maso a zeleninu vyndáme a držíme v teple. Z omáčky ostraníme bobkový list, omáčku přivedeme k varu a přimícháme Solamyl rozpuštený ve vodě. Znovu dobře promícháme a vaříme 1 minutu. Omáčku nalijeme na králíka se zeleninou a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka