Dušený králík po francouzsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 králík, 15 dkg anglické slaniny, 10 šalotek (množilka), 2 dl bílého vína, 1 šálek vývaru, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje (podle velikosti králíka), sůl, mletý pepř
Odblaněného mladého králíka nasekáme na porce. V kastrole rozehřejeme olej, máslo a slaninu nakrájenou na tenké plátky na něm opečeme po obou stranách. Pak je dáme stranou a na tuku opečeme posolené a opepřené porce králíka po obou stranách. Dále podléváme maso po částech vývarem a vínem. K poloměkkému masu přidáme cibulky v celku a společně dokončíme.
Příloha: žemlový slaný nákyp, slané lívanečky, dušená zelenina nebo nočky a rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka