Divoký králík na česneku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 králičí hřbet a kýty, mletý bílý pepř, 1 bílek, 1 lžička máčené škrobové moučky, 2 lžíce oleje, 1/2 šálku vývaru, 5 stroužků česneku, 1 malý pórek, 8 šalotek, 1 špetka wei-su, 1 lžička máčené škrobové moučky, sůl, zelená petrželka
Očištěné a odblaněné kýty a hřbet zbavíme kostí a nakrájíme na drobné kostičky. Promícháme s bílým pepřem, solí, bílkem a máčeným škrobem. Asi hodinu necháme v chladnu odležet. Připravené maso osmahneme v horkém oleji, podlijeme vývarem, přidáme tenké plátky česneku a kostičky pórku. Podusíme do poloměkka, pak přidáme několik malých loupaných cibulek, špetku wei-su, zahustíme máčeným škrobem a na mírném ohni při stálém míchání dodusíme. Hotový pokrm posypeme zbytkem drobně sekaného česneku a petrželovou natí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka