Badyánové maso - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg králíka, sůl, 1  bílek, 3 lžíce oleje, 1  cibule, 4  badyány (cípky), 1 lžíce desertního vína, 1 lžička sójové omáčky, 1  kedlubna (cuketa, zelí, paprika), 1 špetka glutasolu, 1 lžička škrobové moučky
Maso nakrájíme na tenké nudličky, slabě osolíme a smícháme s rozšlehaným bílkem. Necháme chvíli zaležet. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, badyán, prudce opečeme a vyjmeme cibuli s kořením a dáme stranou. Na pánev dáme maso, opečeme, přidáme kedluben jemně nakrájený na kostičky, osmahneme, podlijeme trochou vody, vrátíme cibuli a chvilku podusíme. V hrnku smícháme sójovou omáčku, glutaman a solamyl se 2 lžícemi vody, promícháme, vlijeme na maso, zamícháme, snížíme teplotu, přikápneme pár kapek oleje a stáhneme z ohně. Podáváme s rýží nebo vlasovými nudlemi.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka