Znojemský sekaný řízek - recept cpt. Cooka
6 porcí: 40 dkg vepřového plecka, 40 dkg předního hovězího bez kosti, 10 dkg slaniny, 7 vajec, 1 lžíce strouhanky, 1 sklenka leča, 15 dkg vepřového sádla, 2 stroužky česneku, 2 nakládané okurky, mletý pepř, sůl
Maso a cibuli jemně umeleme, přidáme 1 vejce, sůl, pepř a polovinu množství nakrájené slaniny, přidáme strouhanku a dobře propracujeme. Pak tvoříme karbanátky, které do zlatova opečeme na sádle. Maso z výpeku vyjmeme, do výpeku vlijeme lečo a vše dobře prohřejeme. Na talíři jeden karbanátek přelijeme lečem a na druhý položíme sázené vejce a plátek opečené slaniny. Každou porci zdobíme vějířkem sterilované okurky. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky nebo vařené brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka