Zapékaná tykev s masovou směsí - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg tykve, 30 dkg mletého masa, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky dobromysli, mletý pepř, sůl, olej, 10 dkg čedaru
Tykev oloupeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Na jemně pokrájené cibulce podusíme mleté maso, dochutíme prolisovaným česnekem, dobromyslí, pepřem a solí. Na dno zapékací mísy dáme trochu oleje a poklademe plátky tykve. Další vrstvu tvoří mleté podušené maso, opět tykev a tak pokračujeme až do úplného spotřebování surovin, poslední vrstvu tvoří tykev. Dáme zapéci na 30 minut do středně vyhřáté trouby. Poté posypeme strouhaným sýrem a pokračujeme v zapékání dalších 15 minut.
Příloha: syrová zelenina a bílý chléb
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka