Vrstvená sekaná pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg mletého masa, 1/8 l smetany, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, sůl, mletý pepř, 15 dkg žampiónů, 3 lžíce másla, 30 dkg čerstvého špenátu, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, muškátový oříšek, 1 lžíce oleje, omáčka chilli, několik oliv
Sekanou pečeni můžeme podle vlastní fantazie pokaždé upravit trochu jinak. Zvlášť chutnou náplní jsou houby všeho druhu, které se krátce osmahnou na másle.
Mleté maso smíchejte se smetanou, vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Z hmoty vytvořte tři pláty, které se vejdou do vaší formy na nákypy. Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a osmahněte krátce na trošce másla. Špenát očistěte, omyjte a ve zbývajícím másle krátce poduste. Osolte, okořeňte pepřem a muškátem a smíchejte se sýrem. Pláty z mletého masa navrstvěte do formy na nákypy, mezi ně dejte houby a špenát. Lehce stlačte a potřete olejem. Dejte doprostřed horké trouby.
Náš tip: Vrstvené mleté maso můžete připravit i v alobalu.
Příloha: bramborová kaše, hlávkový salát v jogurtové zálivce s čerstvými bylinkami
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka