Vepřové válečky se smetanovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 35 dkg vepřového ramínka, sůl, mletý pepř, 3 dkg slaniny, 1.5 žemle, 1 cibule, 10 g vepřového sádla, 1 cibule do kastrolu, 2 dkg krupice, 2 dkg vepřového sádla, 4 lžíce kysané smetany, smetana, 10 g hrubé mouky, vejce
Maso umeleme a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou slaninu, sůl, pepř, namočenou žemli, osmaženou nakrájenou cibulku a vejce. Promícháme, rozdělíme na díly, uděláme válečky, obalíme je krupičnou moukou a dáme do pekáčku péci na cibuli. Zapečené zalijeme vroucí vodou a dusíme asi 30 minut. Pak je vyndáme, omáčku procedíme a nalijeme za stálého míchání do kyselé smetany s umíchanou moukou. Omáčku povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka