Vepřová sekanina s kapustou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 velká kapusta, 1/2 kg syrového vepřového masa, 1/8 kg vařeného uzeného masa, 2  žemle máčené v mléce, 2  vejce, sůl, mletý pepř, mletý zázvor, 3 lžíce tuku na pečení
Předem uvaříme větší hlávku kapusty ve slané vodě nebo v polévce, velké listy odložíme a vnitřek kapusty umeleme spolu se syrovým vepřovým masem, k němuž přidáme kousek uzeného bůčku a housky máčené v mléce. Hmotu spojíme vejci, osolíme, okořeníme květem a zázvorem. Utvoříme měkkou šišku, kterou dáme na pekáč s omastkem, nahoře šišku potřeme zbylým bílkem a pokryjeme odloženými listy kapusty. Je výtečná a právě přídavkem kapusty nabude. Podáváme s brambory. Tato sestava dodá též látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka