Sekanina všední - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/4 kg hovězího masa, 1/4 kg vepřového masa, 2 žemle máčené v mléce, 2 vejce, sůl, majoránka, česnek nebo zpěněná cibule, 5 dkg slaniny krájené na kostičky, 4 lžíce vepřového sádla
Umeleme polovinu hovězího a polovinu vepřového masa syrového zároveň s cibulí a houskou máčenou v mléce. Přidáme vejce, pepř i sůl. Vše dobře promícháme a jen v nejnutnějším případě, je-li hmota příliš řídká, přidáme i suchou strouhanou housku. Je-li však hmota příliš tuhá a upravená ve váleček, není sekanina šťavnatá, nýbrž suchá. Proto ji děláme raději řidší a pro jistotu pečeme v pekáči užším, po případě ve formě na srnčí hřbet. Můžeme ji ovšem zlepšit ještě slaninou krájenou na kostičky a podle libosti přikořeníme majoránkou, česnekem a podobně jako karbanátky.
Dobrá sestava: Sekanina, brambory a zelí nebo jakýkoliv salát ze syrové zeleniny, aby nechyběl vitamin C.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka