Sekaná plněná tykví - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg mletého masa, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 30 dkg tykve, 15 dkg šunkového salámu, 2 papriky, 10 dkg ementálu, 1 žloutek, máslo
Mleté maso smícháme s česnekem, solí a pepřem. Připravíme z masa plát podle délky tykve tak, aby bylo možno ji do masa celou zabalit. Máme-li dva menší plody, připravíme pláty dva. Náplň uděláme takto: na oleji osmahneme najemno nakrájený salám a na tenké proužky nakrájenou papriku. Vmícháme strouhaný sýr. Necháme vychladnout. Tykev rozkrojíme podélně na polovinu, vydlabeme ji hranatou lžičkou a naplníme ji výše uvedenou směsí. Tykev obalíme mletým masem a vytvarujeme úhlednou šišku. Šišku potřeme žloutkem a položíme do pekáčku. Kolem dáme nakrájené máslo a dáme do trouby. Pečeme v předehřáté troubě 1 hodinu.
Příloha: bramborová kaše a pikantní salát z papriky a dužniny tykve
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka