Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg vepřového plecka (prorostlého), 15 dkg uzeného masa, 1 menší kapusta, 1/2 menší cibule, 2  žemle, 2  vejce,  trochu mléka, sůl, mletý pepř,  špetka mletého zázvoru, 1/2 lžíce vepřového sádla, vývar (z kostí),  trochu strouhanky
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka, dobře ji vymačkáme a umeleme. Žemli nakrájíme na silnější plátky, pokropíme mlékem a umeleme současně s vepřovým masem, s uzeným masem a s cibulí. K umleté směsí přidáme sůl, koření, vejce (kromě jednoho bílku). Je-li třeba, zahustíme směs trochou strouhanky. Utvoříme 2 šišky, vložíme je do pekáče na rozehřáté sádlo, povrch potřeme bílkem a pečeme za častého potírání vypečenou šťávou. K podlévání použijeme silného vývaru z kostí. Pečeme asi 1.5 hodiny.
Příloha: brambory s petrželkou, saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka