Sekaná pečeně na houbách - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg mletého hovězího masa, 10 dkg vařených brambor, 10  nakládaných cibulek, 5 kuliček jalovce, 1  vejce, 1/8 l mléka, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 25 dkg čerstvých hub, 1/4 l masového vývaru, 1/8 l kysané smetany
Brambory prolisujeme, cibulky nasekáme, jalovec rozdrtíme, vše smícháme s masem, vejcem a mlékem, osolíme a opepříme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme olejem a pečeme, občas poléváme. Houby nakrájíme na malé kousky a po částech vždy po dobu 1 minutu osmahneme. Mouku smícháme se šťávou z hub, vývar a smetanu zakvedláme a svaříme v hustou omáčku. Přidáme vypečenou šťávu ze sekané a povaříme. Přidáme houby, necháme přejít varem, dochutíme a přelijeme přes pečeni.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka