Plněné karbanátky s mrkvovým krémem - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg mletého masa, 5 dkg slunečnicových semínek, 1 stroužek česneku, zelená petrželka, bazalka, 4 dkg strouhaného parmazánu, 5 lžic oleje, 8 dkg strouhanky, 1 lžička hořčice, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 5 dkg mrkve, 4 dkg másla, 2 dl zeleninového vývaru, cayenský pepř, mletý pepř, 3 lžíce smetany
Semena upražíme na suché pánvi a rozmixujeme s česnekem, bazalkou, petrželkou, sýrem a 3 lžícemi oleje. Z masa, strouhanky, hořčice, vejce, soli a pepře vypracujeme hmotu, rozdělíme na díly, po dvou na porci, doprostřed dáme vždy 1 lžičku připravené směsi, utvoříme karbanátky a smažíme na oleji z každé strany 5-6 minut. Mrkev nastrouháme, podlijeme vývarem, 5 minut vaříme, rozmixujeme, přidáme smetanu, sůl a cayenský pepř a podáváme k masu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka