Polévka zeleninová letní a podzimní - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/4 kg jakékoliv zeleniny v libovolné směsi (např. fazolové lusky, hrášek a karotka), 4 rajčata, 4 střední nové brambory, 1 lžíce tuku nebo kousek slaniny, 1 lžíce hladké mouky, sůl, celerová nať, zelená petrželka, čerstvé houby (volitelně)
Zeleninu očistíme, nakrájíme a nejprve na omastku, nejlépe na slanině, odusíme, pak ji zcela málo zaprášíme, přidáme pokrájená rajčata, popřípadě houby a několik nakrájených nových bramborů, osolíme a uvaříme do měkka. Na konec polévku, kterou necedíme, zlepšíme posekanou celerovou a petrželovou natí. Je velice silná a libovonná.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka