Plněná zelenina po turecku - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  papriky nebo zelné či vinné listy, vydlabané cukety, 1 lžíce oleje, 1  cibule, 30 dkg mletého masa, 10 dkg rýže (polouvařené), sůl, mletý pepř, 1 lžička dobromysli, 1 lžička směsi do rajčatové omáčky (místo dobromysli), 2 lžíce vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l kysané smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, vepřové sádlo
Cibuli drobně nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme mleté maso, polouvařenou rýži, koření, osolíme a dusíme krátkou chvíli. Směsí naplníme papriky nebo jinou zeleninu. Do kastrolu dáme sádlo, prudce na něm opečeme naplněné papriky, podlijeme vývarem, přidáme nakrájená rajčata nebo rajčatový protlak (zředíme trochou vody) a asi 20 minut dusíme. Okořeníme špetkou dobromysli, zalijeme smetanou, okyselíme citrónovou šťávou, podle potřeby dosolíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka