Pečené karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg zadního hovězího, 40 dkg vepřového plecka, 1  vejce, 3  rohlíky,  trochu mléka, sůl, mletý pepř, 1 malá cibule, 10 dkg slaniny, 1 lžička másla, 1.5 lžíce vepřového sádla,  trochu vývaru
Maso bez šlach dvakrát na strojku umeleme. Housky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. K mletému masu přidáme vymačkané na strojku umleté housky, sůl, pepř, na malé kostky nakrájenou polovinu slaniny, do pěny ušlehané vejce, na lžičce másla osmahnutou sklovitou cibulku a dobře propracujeme. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky.. Počítáme 2 kusy na osobu. Vložíme je na pekáč s rozehřátým sádlem a v troubě za častého podlévání a polévání vlastní šťávou a trochou vývaru pečeme asi 1/2 hodiny. Ze zbylé slaniny nakrájíme malé ploché čtverečky a ku konci přípravy položíme na každý karbanátek po jednom kousku a opečeme.
Příloha: bramborová kaše, bramborový salát bez majonézy

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka