Mussaka - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg brambor, 2  cibule, 50 dkg mletého masa, 1/8 l oleje, 20 dkg rajčat, 4  lilky (papriky nebo tykvičky), sůl, mletý pepř, mletá paprika, tymián, saturejka, šalvěj, máta peprná, rozmarýn, 1/4 l vývaru, 1  bílý jogurt, 3  vejce, 2 lžíce hladké mouky, kypřící prášek do pečiva
Cibuli, rajčata a lilky nakrájíme, opečeme spolu s masem a s kořením. Pekáček vytřeme olejem a vrstvíme maso se zeleninou a brambory - každou vrstvu okořeníme suchými bylinkami. Zalijeme vývarem a pečeme v troubě 40 minut. Pak umícháme sklenici bílého jogurtu se třemi vejci, moukou, osolíme, přidáme na špičku nože kypřícího prášku, zalijeme a pečeme prudce deset minut, až se vytvoří kůrka. Pojídáme s pálivými papričkami a s bílým chlebem a se salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka