Musaka z tykve - recept cpt. Cooka
4 porce: olej, 1 větší cibule, 50 dkg mletého masa, 5 rajčat, 40 dkg tykve, 6 brambor, sůl, majoránka, mletý pepř, muškátový oříšek, mletý zázvor, 2 stroužky česneku, 1/4 l vývaru
Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, opečeme a přidáme pokrájená spařená a oloupaná rajčata a na kostky nakrájenou tykev. Zapékací misku vytřeme olejem a vrstvíme do ní masovou směs a na plátky nakrájené brambory. Každou řadu zvlášť osolíme, okořeníme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vývarem a v dobře vyhřáté troubě necháme zapékat po dobu 60 minut. Podáváme se zelným salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka