Masový závin - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg zmraženého lístkového těsta, 1  houska, 2  cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 40 dkg mletého masa, 1  vejce, 1 lžíce hořčice, 1 lžička soli, mletý pepř, 1/4 lžičky tymiánu, 1/4 lžičky majoránky, 1  vejce na potírání
Kořeněný pečený masový závin v lístkovém těstě je chutným hlavním jídlem s různými přílohami. Můžete jej také podávat v polovičních porcích jako teplý nebo studený předkrm.
Rozmrazte těsto, housku namočte ve studené vodě a potom přebytečnou vodu vymačkejte. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na kostičky a poduste na másle do sklovita. Mleté maso smíchejte s houskou, cibulí, česnekem, vejcem, hořčicí a kořením. Ochuťte a utvořte šišku.
Rozválejte lístkové těsto a zabalte do něj šišku z mletého masa. Okraje potřete rozkvedlaným vejcem, stlačte je a zbytky těsta roládu ozdobte. Propíchejte těsto vidličkou tak, aby při pečení mohla unikat pára. Dejte do horké trouby, 15 minut pečte do zlatova a nechte potom při nízké teplotě dojít.
Příloha: brusinkový kompot v pomerančových miskách nebo omáčka Cumberland. Hlávkový salát s okurkou a rajčaty.
Náš tip: Lístkové těsto rozmrazujte přikryté, aby se neorosilo. Vál, na němž pracujete s těstem, poprašte moukou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka