Masové kuličky smyrenské - recept cpt. Cooka
1 porce:  10 dkg tykve, 10 dkg lilku, 10 dkg cibule, 10 dkg skopového masa nebo hovězího, 5 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1  vejce, sůl, mletý pepř, hladká mouka na obalení, olej na smažení
Tykvičky, lilek a oloupaná cibule se uvaří v osolené vodě a vše se najemno naseká. K tomu se přidá jemně usekané syrové skopové nebo hovězí maso, strouhaný sýr, rozšlehané vejce, sůl, mletý pepř a vše se dobře promíchá. Z hmoty se tvarují kuličky velikosti vlašského ořechu, obalí se v hladké mouce a nechají usmažit v oleji. Pokrm se podává teplý i studený.
Příloha: zeleninový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka