Marocké závitky - recept cpt. Cooka
4 porce:  

Těsto: 25 dkg hladké mouky, 1 dl vody, sůl,

Náplň: 30 dkg mletého masa, 2  cibule, 1 lžička směsi do mletých mas, 1 špetka chilli, 2 lžíce zelené petrželky (či polovina sušené), 1 lžička bazalky, 2  vejce, sůl, olej nebo jiný tuk na smažení

Připravíme si jednoduché těsto z mouky a teplé vody se špetkou soli. Dobře prohněteme, je-li třeba, přidáme ještě lžíci vody. Z těsta připravíme váleček a odkrajujeme plátky, na pomoučeném vále je tence rozválíme.
Náplň připravíme tak, že na lžíci oleje osmahneme cibuli, přidáme mleté maso, koření, za stálého míchání necháme ztuhnout spolu s vejci. Osolíme. Na tenkou placičku dáme lžíci náplně a svineme v trubičku asi 5 - 6 cm dlouhou. Osmažíme dozlatova na rozpáleném tuku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka