Kuličky v rajčatové omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg mletého masa, vejce, 10 dkg rýže, sůl, mletý pepř, 5 dkg másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, ocet, moučkový cukr, 2 lžíce rajčatového protlaku
Mleté maso, vejce, sůl, koření podle chuti, přebranou a spařenou rýži promícháme a tvoříme kuličky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 10-15 minut. V kastrolu připravíme cibulovou jíšku, zalijeme vývarem z knedlíčků, přidáme sůl, celé koření dle vlastní chuti a povaříme. Omáčku procedíme a přidáme protlak. Uvařené knedlíčky dáme do omáčky a necháme povařit. Podáváme s brambory, rýží, knedlíkem nebo pečivem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka