Knedlíčky v citrónové omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg mletého hovězího masa, 50 dkg brambor, 45 dkg mraženého špenátu, 1  cibule, 2 lžíce netučného měkkého tvarohu, 1 lžíce oleje, 1/8 l mléka, 1 dl šlehačky, 2 lžíce světlé jíšky, 2 lžíce citrónové šťávy, mletý pepř, muškátový oříšek, sůl
Brambory uvaříme v osolené vodě, špenát dáme do hrnce, mírně podlijeme a při mírné teplotě necháme povolit, cibuli jemně usekáme. Smícháme maso, cibuli, tvaroh, sůl a pepř, vytvoříme kuličky, v pánvi na oleji 5 minut opékáme, vyjmeme, do výpeku přilijeme mléko, smetanu, promícháme, přidáme jíšku, povaříme a ochutíme citrónovou šťávou a pepřem. Do špenátu přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Kuličky, brambory a špenát na talířích přelijeme omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka