Karbenátky na grilu - recept cpt. Cooka
10 porcí: 1.2 kg mletého masa (hovězí, telecí, skopové), 12 dkg cibule, 3 g mletého pepře, 2.2 dkg soli, 2.5 dkg vody
Nejlepší je dělat karbenátky z telecího a vepřového masa v poměru 5:7. K dobře umletému masu přidáme sůl, prohněteme, vložíme do mísy a necháme několik hodin v chladnu. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a pepř. Znovu prohněteme a vložíme na několik hodin do chladničky. Po vyjmutí z chladničky uděláme karbenátky po 60 g (po dvou na porci). Pečeme je na rožni namazaném lojem. Nesmějí se navzájem na rožni dotýkat. Obracíme je postupně. Uvnitř musí být směs šťavnatá a nekrvavá. Servírují-li se ihned, zachovají si chuť i kvalitu.
Přílohy: opékané brambory, zralá fazole, pálivá směs zeleniny, rajčata, pečené papriky, nadrobno nakrájená cibule zamíchaná s petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka