Karbanátky s bylinkami - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg mletého masa, 2 vejce, 1 drobně nakrájená cibule, 2 žemle máčené v mléce či víně, 1 lžička hořčice, 1 lžička soli, 1 lžička hrubě mletého pepře, 4 lžíce krájeného libečku, 1 lžička sušené majoránky, 1 lžička rozmarýnu, hladká mouka na obalení, tuk na smažení
Mleté maso dobře promícháme s rozšlehanými vejci, jemně nakrájenou cibulí, utřenými žemlemi máčenými ve vodě, mléce nebo víně, s hořčicí, solí a pepřem. Přidáme jemně nakrájený čerstvý libeček (nebo polovinu množství sušeného), majoránku a rozmarýn a dobře prohněteme. Ze hmoty tvarujeme malé karbanátky, které obalíme v mouce a dozlatova usmažíme. Podáváme s teplou rajčatovou omáčkou a rýží, případně polité kečupem s brambory nebo chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka