Hovězí sekaný biftek - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 houska, 20 dkg cibule, 1 lžíce másla, 50 dkg mletého hovězího masa, 1 vejce, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžíce oleje na pečení
Klasický sekaný biftek z libového hovězího masa, který je na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý a ještě trochu růžový. Čerstvě umleté maso spotřebujte ještě tentýž den.
Housky namočte ve vodě vymačkejte a dejte do mísy. Cibule oloupejte, jednu z nich rozsekejte a poduste na másle do sklovita. Přidejte k housce, smíchejte s mletým masem, vejcem, solí a pepřem, zformujte bifteky. Zbylou cibuli nakrájejte na tenké kroužky. Na pánvi zahřejte trochu oleje na vysokou teplotu. Cibuli za stálého obracení nechte zezlátnout, vyjměte a udržujte teplou. Zbývající olejdejte do pánvičky a zahřejte. Položte do něj sekané bifteky a opékejte každou stranu 4 až 5 minut. Posledních 5 minut teplotu snižte.
Vhodná příloha: Brambory maštěné máslem s petrželkou a míchaný salát se smetanovou zálivkou. Rozkrojená rajčata a petrželka na ozdobu.
Náš tip: Zapečenou šťávu uvolněte trochou vody nebo vína, krátce povařte a nalijte na připravené bifteky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka