Hovězí sekaná pečeně s kapustou - recept cpt. Cooka
4 porce: 3/4 kg zadního hovězího bez šlach, 8 dkg slaniny, 3 vejce, 1 menší cibule, 8 dkg rýže, 1 středně velká kapusta, sůl, mletý pepř, špetka mletého nového koření, 1 lžíce vepřového sádla nebo másla, 1 lžička hladké mouky na zahuštění šťávy, 1 lžička másla
Slaninu drobně nakrájíme a do sklovita vyškvaříme. Pak přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme slabě zrůžovět. Přimícháme dobře propranou a spařenou rýži, promícháme a odstavíme. Z kapusty skrojíme tuhé listy a rozkrojenou na půlky ji necháme spařit a dobře ji vymačkáme. Rozsekáme ji na hrubo, přidáme k masu spolu s rýží a cibulí se slaninou, okořeníme, osolíme a přidáme do pěny ušlehaná vejce. Utvoříme dvě šišky a na pekáči s rozpuštěným máslem nebo sádlem pečeme asi 1 až 1 a 1/4 hodiny. Pak šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a krátce povaříme.
Příloha: několik druhů salátů a malé brambory sypané petrželkou
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka