Hovězí maso Bangkok - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg mletého hovězího masa, 1 lžíce opražené rýže, 2 stroužky česneku rozdrcené, 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno, 5 feferonek nasekaných nadrobno, 4 lžíce máty peprné, 2 lžíce koriandru, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička sójové omáčky, hlávkový salát
Z mletého masa vytvoříme menší kuličky a uvaříme je ve vodě, asi 3 minuty. Masové kuličky necháme okapat a v misce je rozdrobíme na malé kousky. V mlýnku si rozemeleme opraženou rýži na prášek, který spolu s česnekem, zelenou cibulkou, feferonkami, mátou, koriandrem, cukrem a citrónovou šťávou vmícháme do masa. Pokapeme sójovou omáčkou, lžíci směsi dáme na listy hlávkového salátu a zabalíme do kuličky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka