Hanácká křenová placka - recept cpt. Cooka
6 porcí: 60 dkg předního hovězího, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, 2 lžíce strouhanky, 2 vejce, 10 dkg hladké mouky, 1 lžíce kečupu, 12 dkg strouhaného křenu, 6 lžic oleje
Hovězí maso jemně umeleme na masovém strojku společně s cibulí. Přidáme sůl, mletý pepř, vejce, studenou vodu a zpracujeme. Podle potřeby přidáme strouhanku. Hotovou směs rozdělíme na díly podle počtu porcí, ze kterých utvoříme placky, naplníme je strouhaným křenem, v půli překlopíme, okraje spojíme, obalíme v mouce a po obou stranách opékáme v horkém oleji. Podáváme s chlebem nebo vekou. Můžeme doplnit různými zeleninovými saláty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka