Dušená rajčata s karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg rajčat, 2 zelené papriky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky tymiánu, 2 lžíce kečupu, 40 dkg mletého masa, 1 houska, 1 vejce, 2 lžičky hořčice, 1 lžíce koňaku, sůl, mletý pepř, 1 lžíce zelené petrželky, 2 lžíce oleje
Cibuli a česnek nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájená rajčata, papriky, sůl, pepř, tymián a podusíme. Nakonec ochutíme kečupem. Mezitím si vytvoříme z mletého masa, rozmočené housky, hořčice, vejce, soli, pepře a petrželky malé karbanátky, které opečeme na oleji. Na talíři upravíme dušenou zeleninu, položíme na ni karbanátky a podáváme s vařenými brambory sypanými petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka