Česká velikonoční nádivka - recept cpt. Cooka
6 porcí: 30 dkg vepřového plecka, 30 dkg zadního hovězího, 30 dkg uzeného masa nebo jiné tři druhy masa (správně by mělo být jedno z nich jehněčí či kůzlečí), 12 dkg slaniny, 9 rohlíků, majoránka, mletý pepř, mletý zázvor, muškátový oříšek, sůl, 1 cibule, zelená petrželka (pažitka, popenec), 12 vajec, kopřiva (hodně)
Maso najemno pomeleme, uzené, slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme, přidáme rohlíky máčené ve vodě nebo ve vývaru z uzeného masa. Někdo rohlíky napřed nakrájené na kostky v troubě opeče nasucho dozlatova. Smícháme s kořením a spoustou nasekaných zelených natí. Solíme opatrně. Přidáme rozšlehané žloutky a potom nadvakrát vmícháme tuhý sníh z bílků, dobře promícháme. Vlejeme do máslem dobře vymazaného pekáče. Zvolna upečeme, podáváme teplé i studené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka