Cukety v rajské omáčce po arabsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 šálek rýže, 30 dkg mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 2 lžičky arabské směsi, 1 svazek zelené petrželky, 1 lžíce celerové natě, sůl, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička arabské směsi, 4 cukety (asi po 130 g), 3 lžíce oleje
Cukety omyjeme a odřízneme konce. Každou rozdělíme na kusy asi 5 - 6 cm dlouhé, vydlabeme a naplníme nádivkou. Povařenou rýži, maso, nakrájenou cibuli, petrželku a celerovou nať promícháme dobře s kořením, solí a vejcem a vzniklou nádivku vpravíme lžící do cuket.
Na oleji opečeme cukety ze všech stran a zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným v hrnku vody spolu s trochou soli a arabskou směsí (mletá sladká paprika, mletý římský kmín, chilli, sušený česnek). Cukety povaříme v rajské omáčce asi 1/2 až 3/4 hodiny na slabém ohni.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka