Avokádo Zapata - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg mletého hovězího masa, 1 cibule nakrájená nadrobno, 10 dkg rozinek, 10 dkg vlašských ořechů nasekaných nadrobno, 1 lžíce krystalového cukru, 1.5 dl kuřecího vývaru, 4 avokáda, 3 vejce, 2.5 dl mléka, 3 lžíce hladké mouky, několik listů hlávkového salátu,
Omáčka: 1/2 cibule nakrájené nadrobno, 1 stroužek česneku nasekaný nadrobno, 1 paprika žlutá nakrájená nadrobno, 1 lžíce olivového oleje, 2 dl kečupu, 1 rajče nakrájené na malé kousky, sůl, mletý pepř
Nejdříve si připravíme omáčku. Ve velké pánvi osmahneme na oleji cibuli, česnek a papriku, až cibule zesklovatí. Přidáme rajče a kečup, zamícháme a na mírném plameni 30 minut dusíme. Osolíme a opepříme podle chuti. Dáme na stranu a držíme v teple. V další hluboké pánvi smícháme maso a cibuli a opečeme tak dlouho, až je maso hotové. Přidáme ořechy, rozinky a cukr, přidáme vývar a 10 minut vaříme, až směs zhousne. Podle chuti osolíme a opepříme. Dáme na stranu a držíme v teple. Olouopaná avokáda částečně vydlabeme lžičkou. Vydlabané kousky nasekáme nadrobno, smícháme s vejcem a vzniklou směs vmícháme do směsi masa. Ve větší misce smícháme zbylá vejce, mléko a mouku.
Avokáda naplníme do poloviny masovou směsí, navrch dáme směs vajec s mlékem a obalíme v mouce. Osmažíme ve fritovacím hrnci. Podáváme na listech hlávkového salátu polité omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka