Albondigas - masové kuličky v rajské omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg vařené rýže, 50 dkg mletého masa, sůl, 2  vejce,  špetka dobromysli, 1 lžička máty peprné, 1 lžička merlíku vonného, 1 lžička drceného pepře, 1/2 lžičky římského kmínu, 2  cibule, 2 lžíce oleje, 3  rajčata, 1/2 l vývaru
Mleté maso dobře prohněteme s rýží, vejci, kořením, solí. Z hmoty vytvarujeme menší kuličky. Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na kolečka, přidáme rozmačkaná nebo drobně pokrájená rajčata, opečeme a zalijeme vývarem. Pak přidáme masové kuličky a pomalu půl hodiny vaříme. Podáváme v hlubokých talířích s rýží nebo bílým chlebem či plackami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka